keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Pääkaupunkiseutuelämää

Sunnuntaina Netta on toden totta ollut täällä Vantaalla jo kahden viikon ajan. Sopeutumisesta aion kirjoittaa myöhemmin, kun aikaa on kulunut enemmän, sillä tuntuisi vähän hassulta kirjoittaa siitä vasta vajaan kahden viikon jälkeen. Mutta joskus postaus on kuitenkin tulossa, sillä ainakin itse pidän sitä kiinnostavana aiheena.

Koirarintamalla ei ole tapahtunut mitään erityistä. Olen ehtinyt kuvata Nettaa jonkin verran. Lenkkireittejä pitäisi kartoittaa lisää. Treenanneet emme ole muuta kuin yhden hyvin lyhyen minitreenin verran, mutta eiköhän viikonloppuna taas löydy treeni-intoa. Viikolla ei oikeastaan muista edes ajatella koko asiaa. Eikä meillä onneksi ole mitään kiirettä minnekään.


Viime viikonloppuna matkustettiin oikein urakalla paikallisjunalla. Lauantaina kävin Netan kanssa Helsingin puolelta (hassua edes mainita se noin, kun käyn sattuneesta syystä joka tapauksessa viitenä päivänä viikossa Helsingissä) ja käytiin siellä kaverini kanssa merenrannassa. Sunnuntaina oli taas Final Fantasy's -lenkki, jonne Netta pääsi valecollieta leikkimään ja jonne saimme myös kyytiapua.

Siinä kaikki tältä erää. Mitään superkiinnostavaa ei tosin ole tapahtunut - ja missä välissä olisi ehtinytkään tapahtua. Saas nähdä, pitäisikö tässä ajan kuluksi laittaa pystyyn jonkinlainen kysymyspostaus, että saisi elämää tänne blogin puolellekin.


sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sirkus saapui Vantaalle

Tänään se sitten tapahtui. Netta saapui Etelä-Suomea valloittamaan. Junamatka Joensuusta Helsinkiin sujui mallikkaasti, samoin matka paikallisjunalla päärautatieasemalta oikealle asemallemme.  On se vaan hyvä matkakoira. Hissikäyttäytymisessäkään ei ole moitittavaa. Ja Nettahan ei ennen tätä päivää ole hississä ollut. Nyt ei auta kuin jäädä katsomaan, miten sopeutuminen käynnistyy.

Kävimme eilen Lykynlammella Axun kanssa ja vanha kamerakin pääsi ulos, koska varsinainen kamera oli Vantaalla.

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tähtäimessä RTK2

Hei vaan ja terveisiä Vantaalta, jossa kulutettuna aikana edellinenkin postaus on julkaistu. Olen asunut täällä melkein kaksi viikkoa ja alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Netan hakeminen ei menekään lokakuun puolelle, vaan tapahtuu pikapuoliin. Harrastusmahdollisuuksia sun muita pitää siis jossain vaiheessa alkaa kartoittaa, vaikka mitään kiirettähän ei ole.

Mutta menkäämme taas asiaan. Asia on niin kuin otsikossa ja viimeisimmässä rally-tokokisapostauksessa on ilmaistu. Netan seuraava tavoite on koulutustunnus rally-tokon avoimesta luokasta. Tämähän menee luokkaan ensi vuoden tavoitteet, mutta ei se mitään. Nyt onkin aika kurkistaa, mitä ihmettä siellä avoimessa luokassa tapahtuu ja mitä uutta on edessä.

Houkutus

Tämä vaatii luultavasti eniten treeniä. Pitää kaivaa kaikki mahdollinen ja mahdoton harjoitusten kohteeksi, jotta tästä ei tule kisoissa kompastuskiveämme. Neiti Herkkusuuta kun taatusti miellyttää pelkkä haju, vaikkei kisoissa koira käsittääkseni voikaan mitään syömään päästä.

Käännökset

Näitä pitää varmasti hioa ja paremmalla ajalla vielä lukea ajatuksen kanssa suoritusohjeet läpi. Sekä yrittää löytää aiheeseen liittyviä videoita. Näiden kylttien kohdalla ohjaaja on varmaan suurin ongelma, ei niinkään koira.

Eteentulot

Perusasennosta eteentuloja onkin jo harjoiteltu, joten harjoittelu jatkukoon. Viimeistään tässä vaiheessa alkaa olla syyä olla tarkka siitä, ettei arvon sheltti yritä istahtaa eteeni vinoon. Riittääpähän pohdittavaa.

Muut

Hyppy, juoksua olettaisi olevan ei-niin-vaikeasti suoritettava kyltti. Istu, askel oikealle, istu vaatii ehdottomasti suuremman luokan harjoittelua. Istu, maahan, istu ei pitäisi olla vaikea. Istu, seiso, kierrä koiran ympäri tulee aiheuttamaan päänvaivaa tuon istumisosuuden takia. Pyörähdys taas lienee olevan opetettavissa.

Heinäkuussa

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Supernova

Sanni - Supernova
San. Sanni

Valintojen maailma
Tuijotan tienviittoja
Oikee vaatii luonnetta
Väärä on se hauska


Puolikas tupakka
Sisko en oo viel koukussa
Hei ketä mä huijaan
Lopetan taas huomenna


Oon lattialle hajonnut vaasi
Nuoralla kävelevä sabotaasi
Täytyy leikkaa et voi liimata
Ja vuotaa et voi oppia


Mun haavoja
Mä haluun vaalia
Voit koittaa ne parantaa
Jos sulla on aikaa
Näitä arpia
Kuin kuita avaruudelta
Ei pysty piilottaa
Ne pimeessä hohtaa
Kuin supernova


Juon enemmän kuin sopivaa
Lasketaaks yks liikaa?
Joogatkoon ne joit se auttaa
Mä suutelen taksitolppaa


Mun ajatukseni jos joku kuulis
Kuoren alla jotain muuta kuin luulis
Mut mä hymyilen kauniisti
Ja saan kaiken anteeksi


Mun haavoja
Mä haluun vaalia
Voit koittaa ne parantaa
Jos sulla on aikaa
Näitä arpia
Kuin kuita avaruudelta
Ei pysty piilottaa
Ne pimeessä hohtaa
Kuin supernova


Se kuivuu mikä kastuu
Mikä on pahinta mitä voi sattuu
Se kuivuu mikä kastuu
Mikä on pahinta mitä voi sattuu


Mun haavoja
Mä haluun vaalia
Voit koittaa ne parantaa
Jos sulla on aikaa
Näitä arpia
Kuin kuita avaruudelta
Ei pysty piilottaa
Ne pimeessä hohtaa
Kuin supernova