tiistai 26. elokuuta 2014

Väliaikahuomautus

Pientä tiedotusta taas! Blogin sivupalkissa on kysely, johon toivoisin blogin lukijoita vastaamaan. Kyselyssä on tosiaan kyse siitä, mitä selainta yleisimmin tätä blogia lukiessa käytetään. Huomasin nimittäin, että Chrome näyttää blogin linkkien värit haaleampina kuin IE ja Firefox. 

Kun tiedän, mitä selainta yleisimmin käytetään, pystyn paremmin päättämään, millaisiksi värit säädän. Vastata voi toki myös tämän postauksen kommenttiboksiin, jos haluaa, mutta mielestäni kysely on helpompi vaihtoehto. Onko joku muu edes huomannut, että Chromella linkkien värit olisivat haaleammat?

Netalle voi 26.9. asti esittää kysymyksiä klikkaamalla tästä kyseiseen postaukseen. Myös mahdollisia postausideoita saa edelleen heittää, jos niitä jollakulla sattuu olemaan. Kaikki otetaan vastaan ja katsotaan, onnistuuko toteuttaminen.

Agilitytreenipostauksia on luvassa vasta syksyn ylioppilaskirjoitusten loputtua eli 26.9. jälkeen. Muutenkin sitä ennen postaustahti tuskin tulee olemaan kovin tiivis, koska orastava stressi kummasti tappaa innon ylimääräisiin koirailuihin saati sitten tämän blogin kirjoittamiseen. 

tiistai 19. elokuuta 2014

Kysy Netalta!


Kyllä, luit oikein. On kysymyspostauksen aika, mutta tällä kertaa ette kysykään minulta, vaan Netalta. Nyt siis kommenttiboksi laulamaan, jotta Netta saa vastailtavaa. Kysymyksiä on aikaa lähettää 26.9. asti. 

maanantai 18. elokuuta 2014

Kolme vuotta menee nopeasti

Ja niin koitti Netan rokotusten aika ja minä, isä ja Netta lähdimme eläinlääkäriin. Eläinlääkärinä oli tuttuun tapaan Jussi Hyvönen (Joen eläinlääkäriasema). Olimme paikalla hieman etuajassa, joten ehdimme punnita Netan eläinlääkärin vaa'alla. Tulos oli 11,9 kiloa. Netta ehti myös tarkkailla ympäristöään ja mennä penkkini alle lepäilemään. 

Meidän vuoromme koitti. Eläinlääkäri tutki Netan korvat, kuunteli sydänäänet, kokeili koiran kunnon (kylkiluiden tuntuminen) ja katsoi Netan hampaat. Korvissa ei mitään, sydänäänet olivat ok ja kunto juuri sopiva. Ei siis ali- tai ylipainoa. Lihaksia siis on, sen totesi helmikuussa fysioterapeuttikin. Hampaat eivät vaadi hammaskivenpoisto-operaatiota, mutta taaempaa olisi hyvä raaputella hammaskiveä irti.

Sitten oli itse rokotuksen aika ja Netta pääsi alas tutkimuspöydältä. Rekisteri- ja rokotustodistus eläinlääkärin allekirjoitettaviksi ja leimattaviksi. Seuraavat rokotukset ovatkin sitten taas kolmen vuoden kuluttua eli 18.8.2017. Vaan nopeastihan nämä vuodet 2011-2014 ovat menneet. Seuraavat kolme menevät kai yhtä nopeasti elleivät nopeamminkin. 

Komea etukamerakuva

lauantai 16. elokuuta 2014

Joskus Vilkkukin oli pentu

Vilkun pentukuvia en muistaakseni ole blogissa kauhean usein ollut esillä, joten nyt on niiden aika. Kuvat ovat äidin ottamia. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa on myös Susku (9.12.1990-10.9.2006). 

Vilkku näytti pentuaikanaan aika paljon erilaiselta kuin nyt. Vilkussa oli silloin paljon enemmän mustaa väriä kuin aikuisiällä. Nyt Vilkku on tosin jo alkanut hieman harmaantua, mutta käytöksessä ei vielä ikä näytä painavan. Voiko sitä edes senioriksi kutsua? 

1.5.2005
1.7.2005
2.7.2005
18.7.2005

tiistai 12. elokuuta 2014

Huomaatko sen? Tässä seison edelleen

Viime viikon perjantaina lähdin matkalle Helsinkiin. Matka tosin sisälsi enemmän ei-koirajuttuja, mutta pitäähän niistä koira-asioista täällä kirjoittaa. Lauantaina 9.8. lähdin Helsingistä junalla Hyvinkäälle. Siellä nimittäin oli Sveitsin vinttikoirakeskuksessa collietapahtuma, jossa oli Open Show. Open Show:ssa oli Mirun kasvattaja ja itse asiassa kasvattitapaaminen, joskaan Miru ei luonnollisesti ollut mukana. Kyydin tapahtumaan ja takaisin rautatieasemalle sain Mirun veljen omistajalta. 

Blogikelpoisia kuvia minulla ei tapahtumasta ole, koska en loppujen lopuksi kuvannut siellä melkein yhtään. Sen sijaan sain esittää Mirun emän. Uusi kokemus oli myös kasvattajaluokka, jossa myös oltiin mukana. Aiemmin sellaisia on tullut korkeintaan seurattua kehän laidalta. Jos on tullut seurattua ollenkaan...

Sunnuntaina 10.8. menin sitten Maailman Voittajaan katselemaan. Aluksi kävin kiertämässä myyntialueen läpi. Sitten etsiydyin shelttikehän lähelle, mutta lähdin muualle, enkä jaksanut shelttejä katsoa. En nimittäin jaksanut lähteä niin ajoissa, että olisin kaikki ehtinyt katsoa. Enkä liiemmin olisi raaskinut ostaa luetteloa. 

En tehnyt mitenkään erikoisia ostoksia. Netalle en ostanut mitään (mutta yhdestä jutusta sain HHC:n lihatikun, jonka Netta on jo syönyt), joten en ostoksia jaksanut kuvata. Ostin Showlinkin pisteeltä T-paidan ja hihamerkin (molemmat Maailman Voittaja 2014 -aiheiset) sekä Koira 2013 -mukin, kun ne olivat puoleen hintaan.  

Rukan pisteeltä ostin kuivauskintaan. Meillä oli ennestään yksi sellainen, mutta sama oli ostaa toinenkin, kun hintaa oli vain kolme euroa. Lisäksi ostin Hollolan Nahkapajasta avaimenperän (yllättävästi Maailman Voittaja 2014 -aiheisen). En toki keräile avaimenperiä..


Tänään mentiin agilitytreeneihin ekaa kertaa sitten heinäkuun alun. Meinasin tehdä postaukseen ratapiirroksen, mutta en edes kännykän kameralla otetun kuvan avulla muistanut rataa kunnolla, joten antaa olla. Rata oli aika simppeli ja mentiin se muutaman kerran. Kaikki kerrat lentävillä lähdöillä ja eipä Netta jäänyt haistelemaan. Vauhtikin hidastui silloin, kun itse jouduin hidastamaan... Mutta jospa me nyt agilityn saralla aktivoidutaan. 

tiistai 5. elokuuta 2014

Kesän viimeinen mätsäri

Kai tämän päivän mätsärin voi laskea kesän viimeiseksi, kun seuraava tiedossa oleva mätsäri on vasta lokakuussa? Koulukin alkaa torstaina. Heihei kesä ja tervetuloa syksy! Tällä viikolla kutsuu jo Helsinki ja sunnuntaina käyn pyörähtämässä Maailman Voittaja -näyttelyssä ihmettelemässä näyttelytouhua.

Viime mätsärin tapaan tämänpäiväinenkin mätsäri oli Pilkon Citymarketin parkkipaikalla. Järjestäjänä oli Liperin Kennelkerho. Kehiä oli onneksi neljä, koska koiria oli paljon. Ennen aikuisia kehässä oli Junior Handler -luokka. Ja aikuisissa koiria riitti.

Parikehässä tuomari tutki koirat ja mentiin yhdessä ympäri. Tämän lisäksi tehtiin edestakaiset liikkeet erikseen. Netta esiintyi nätisti, vaikka pelkäsin sen alkavan haistella kehää, kun ainakin yksi koira näkyi kehää haistelevan. Onneksi niin ei käynyt. Saatiin punainen nauha.

Nauhakehässä porukka jaettiin osiin. Kerrankin päästiin isojen koirien joukkoon juoksemaan kehää ympäri. Useammin nimittäin ollaan menty pienten joukossa, joten oli kiva, että päästiin etenemään sopivaa vauhtia. Lisäksi tehtiin muistaakseni kolmen koiran ryhmissä yhtäaikaisesti edestakaiset liikkeet (koiria oli yhteensä kuusi isojen ryhmässä).

Kun pienemmät koirat olivat toistaneet samat, oli seisotuksen vuoro. Tuomari karsi porukkaa pois ja päästiin jatkoon. Taas taisi olla vuorossa edestakainen liike yhtäaikaa muutaman koiran joukoissa. Seurasi vielä karsintaa ja päästiin seitsemän parhaan joukkoon.

Seisotusta, seisotusta, seisotusta. Ryhmä jaettiin kahtia ja tehtiin kolmiot yhtäaikaa (yksi lähtee tekemään kolmiota ja muut seuraavat perässä). Ryhmässämme oli neljä koiraa ja oltiin ekoina, mikä sopi ihan hyvin. Tällainen yhtäaikaa tehty kolmio olikin ihan uusi juttu. 

Sitten oli enää seisotusta. Nettaa alkoi jo vähän väsyttää, mutta hienosti se oli jaksanut esiintyä. Väsähtäminen ilmeni siten, että Netta ei olisi enää jaksanut seisoa liikahtamatta pitkää aikaa putkeen. Muulloinkin Netta saattaa vähän liikutella jalkojaan, mutta nyt kyseessä alkoi olla väsymys.

Palkinnoille pääsi neljä parasta, mutta tuomari halusi sijoittaa kaikki seitsemän. Sijoituimme seitsemänsiksi. Tajusinpa äsken myös, että paitsi heinäkuisessa mätsärissä samassa paikassa, myös vuonna 2012 Netta sijoittui siellä sinisten kolmanneksi.