keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Tämän pinnan alla on äkkisyvää

Jälleen on aika niputtaa koko vuosi tavoitteita myöten yhteen postaukseen. Tämähän on jo perinne vuodelta 2011, vaikka silloin postausta ei julkaistukaan joulukuun 31. päivä. Tämä vuosi ei oikeastaan ole ollut minulle mitenkään "the year", vaikka viime vuotta sillä tavalla voinkin ajatella. Ehkä vuotta 2013 ei voi ylittää. Ja mahtuihan tähän vuoteen paljon tekemistä, ajatuksia ja ennen kaikkea uuden oppimista.

Yhdeksän mätsäriä, seitsemän starttia agilitymölleissä, kymmenen kisastarttia ja yksi näyttely. Siinä suoritukset harrastusrintamalla tänä vuonna, jos treenejä ei lasketa. Lisäksi oli agilitytalkoita ja talkoilua tokomölleissä.

Tänäkin vuonna on harrastustuntemusten suhteen poukkoiltu ylös alas ja harkittu agilityn lopettamista jo syksyllä, mutta innon palattua treenasimme vuoden loppuun asti. Kesällä koiraharrastusinto koki suuremman laskun, ehkä jopa tavallaan kyllästyin koko asiaan. Mutta ei hätää, into tuli takaisin. Mehän ei koiraharrastuselämästä taideta lähteä kulumallakaan.

TAMMIKUU


Tammikuussa ei tapahtunut juuri mitään. Oli hakua ja tokoviritelmiä sekä tietysti agilityä. Ja lenkkeilyä. Netan selkälausunto (LTV1 & SP0) tuli Kenneliitosta. Mirulla oli kohtutulehdus.

HELMIKUU


Agilityssä pidettiin pieni tauko osittain yo-kokeiden (kuuntelukokeet) vuoksi. Se oli ensimmäinen "agility-angstin" kausi, mutta stressin jälkeen siitäkin selvittiin. Treenailtiin vähän temppujuttuja, mutta ei tehty mitään erikoista.

MAALISKUU


Palattiin kunnolla agilityn pariin takaisin. Hakuiltiin pariin otteeseen. Miru täytti neljä vuotta ja Vilkku yhdeksän. Kajaanissa nähtiin Caramel- ja Cicaro-seropit. Aloitettiin mätsärikausi tuloksella punainen ilman sijoitusta.

HUHTIKUU


Käytiin shelttien agilitykoulutuksessa Pärnävaaralla. Ohjaustekniikkakurssi alkoi. Netta täytti neljä vuotta. Kävin kolmen muun ihmisen kanssa Tessun tehtaanmyymälässä ostamassa herkkuja. Käytiin myös Kajaanissa. Aloitettiin möllikausi (mölliradalla kilpailun ulkopuolisena) ja lisäksi hakuiltiin pari kertaa.

TOUKOKUU


Kuu alkoi agilitykisoilla, joista tuloksena oli kaksi yliaikanollaa ja yksi yliaikavitonen. Käytiin ohjaustekniikkakurssilla ja mölleissä, joita siis oli kuun aikana yhdet. Mölleistä ei tullut tuloksia. Joensuu KR:stä haettiin H. Mätsäröitiin tuloksin PUN (ei sij.), SIN (ei sij.) ja SIN2. 

KESÄKUU


Kisattiin Joan kisoissa kaksi hyllyä. Kävin Mirun kanssa collielenkillä. Netan kanssa olin koiraleirillä ja leirin jälkeen järjestetystä mätsäristä tulokseksi tuli SIN2. Uimaharjun mätsärissä käytiin tuloksin PUN (ei sij.). Kuun alussa sukulaiseni hakivat Muru-villakoiransa ja olivat kaksi yötä sen kanssa luonamme.

HEINÄKUU


Olin kesätöissä ja se söi intoa sen verran, että treenattiin koko kuun aikana peräti kerran... "Agility-angstien" sijaan tuli jonkinlainen kyllästyminen koiraharrastukseen. Mietin jopa agilityn lopettamista syyskuun jälkeen (vai mietinköhän tätä myöhemmin?). Netta suostui uimaan. Käytiin yhdessä mätsärissä ja sen tulos oli SIN3. Mirua puri kyy. 

ELOKUU


Netta kävi rokotuksissa. Kävin Maailman Voittajassa ja collieiden Open Show'ssa, joskin ilman omaa koiraa. Mätsärissä kävimme tuloksella "PUN7". 

SYYSKUU


Jälleen kerran kuuluisat "agility-angstit"! Niistä päästiin yli oman seuran kisojen myötä. Sieltä tuli kaksi hyllyä, samoin Varkauden kisoista. Käytiin vuoden viimeiseksi jääneessä mätsärissä ja saatiin sieltä tulokseksi SIN2. Mitään erikoisempaa ei syksyn yo-kokeen takia tehty.

LOKAKUU


Käytiin Huhmarisvaaralla ja Kirkonkylän luonto- ja kulttuuripolulla (Kontiolahti). Joulukalenteriin otettiin kuvia ensilumen tultua. Niin kutsutulla syyslomaviikolla tuli uusi kamera.

MARRASKUU


Kuun alussa käytiin dobo-kurssilla. Treenailtiin edelleen agilityä ja käytiin jopa Kuopiossa hakemassa HYL. Miru pääsi collielenkille. Kajaanissakin käytiin taas kerran. Ja yksissä mölleissä käytiin hyllyttelemässä.

JOULUKUU


Joulukuu oli siitä tyypillinen kuukausi, ettei ollut juuri mitään erikoista. Pikkujoulumöllit olivat ainoa tapahtuma (olikohan edes muita) ja kävimme viimeisissä agilitytreeneissä. Tokoinnostuskin alkoi löytyä uudelleen.

Tavoitteet 2014

NÄYTTELYT: Mahdollisesti Joensuu KR, erkkari tai jotain

Joensuu KR:n lisäksi muita näyttelyitä ei tullut. Ensi kerran mennään näyttelyyn sitten, kun Netta on veteraani-iässä. Ja toisin kuin monet muut päätökset, tämä päätös todellakin pitää.

AGILITY: Liitelyn jatkuminen, kepit kuntoon oikeasti, enemmän varmuutta kontakteihin, muutenkin lisää varmuutta kaikkeen, lisää vauhtia, mahdollisimman paljon möllejä etenkin halleissa, muutamia ulkokisoja mahdollisuuksien mukaan (kunhan kepit ovat kunnossa oikeasti)

Agility jatkui. Kontaktit eivät kylläkään tulleet täysin varmoiksi (muutamia kertoja, kun Netta hyppäsi puomin alasmenokontaktin yli), enkä tiedä tulivatko ne varmemmiksi. Mutta enemmän onnistumisia kuin epäonnistumisia kontakteilla. Niin ainakin muistelisin. Yleisestä varmuudesta en osaa sanoa, kun en enää muista, mitä sillä tarkoitin. Ehkä jotain varmuutta on vähän tullut lisää? Keppejä ei saatu täysin kuntoon, mikä nyt on täysin omaa syytäni. Möllejä ei ollut "mahdollisimman paljoa" vaan parit skipattiin ja peräti neljä möllikertaa oli, mutta kaikki kerrat niistä halleissa. Ja käytiin jopa sisäkisoissa, eikä se ollutkaan niin katastrofaalista.

KOIRATANSSI: Treeneihin häiriötä, kunnollinen koreografia kasaan, kisaamaan

Ei tullut häiriötreeniä ja intokin oli aika lailla kuollut. Tai no, pieniä innon hetkiä oli, mutta koreografiaa ei taaskaan saatu kasaan, eikä kisattu. 

MÄTSÄRIT: Satunnaista mätsäröintiä silloin kun huvittaa

Jonkin verran käytiin mätsäreissä.

MUU KOULUTUS & MUUT HARRASTUKSET: Rally-tokoon tutustuminen (jos tulee mahdollisuus), hakutreenien jatkaminen (tavoitteena edes jonkinlainen kehitys), tokon alokasluokan liikkeet vihdoin kuntoon, takapään hahmottaminen Netalle paremmaksi

Rally-tokoon tutustuttiin koiraleirillä. Hakuiltiin muutaman kerran. Tokojutut jäivät taka-alalle ja takapäänhahmotusharjoitusta ei ollut niin paljoa kuin olisi voinut, mutta ostettiin Lidlistä tasapainotyyny.

TERVEYS: Terveenä pysyminen, painon kurissa pitäminen

Netta pysyi hyvin terveenä ja painokin on pysynyt kurissa. Ainoat Nettaa koskevat terveysaiheiset postaukset liittyivät selkälausuntoon ja rokotuksiin.

MIRU & VILKKU: Terveenä pysyminen, Mirulla tokoilun jatkuminen (ALO-liikkeiden treenaamista täysin hupailumielellä), Mirulla ehkä myös haun tai jäljen aloittaminen harrastusmielessä

Mirulla oli alkuvuodesta kohtutulehdus ja heinäkuussa kyy puri sitä kuonoon. Keväällä Miru steriloitiin. Tokoilut olivat aika vähäisiä, eikä hakua tai jälkeäkään aloitettu. Vilkku on pysynyt terveenä, mutta syksyllä sillä oli kokeilussa särkylääkekuuri, koska se aiemmin nuoli ranteitaan. Närästyslääkekuurikin oli, mutta se ei tainnut vaikuttaa paljoa.

Tavoitteet 2015
  • terveenä pysyminen
  • painon kurissa pitäminen edelleen
  • hieman mätsäreitä, jos huvittaa
  • agilitymöllit jossain vaiheessa
  • löytää innostusta koiratanssiin ja saada siinä jotain aikaiseksi
  • yrittää saada jotain tokon saralla aikaan, ehkä mölleihin
  • muuttaaminen ja kerrostaloelämään sopeutuminen (jos hyvin käy)
  • julkisilla kulkuneuvoilla matkustamiseen sopeutuminen
  • turhan haukkumisen vähentäminen
Mirun ja Vilkun tavoitteet
  • terveenä pysyminen
  • Mirulle enemmän tokoa
Kiitos kaikille menossa mukana olleille eli kaikille perheestä ja koirallisista kavereista aina agility-, sheltti- ja collieihmisiin. Juuri te olitte tekemässä kanssani meidän vuodestamme 2014 tällaisen. Tehdäänhän ensi vuodestakin yhtä hyvä tai jopa parempi?

Mitra - Äkkisyvää
San. Saara Törmä & Aku Rannila

Pelkään tietenkin
Mut tiedän, että tunteilleni en vielä saa
Luovuttaa valtaa
Sillä jos mä itkuun puhkeisin
Heittäytyisin virtaan
Jossa mun jalkani ei yltäis pohjaan

Tämän pinnan alla on äkkisyvää

Vaikka pelkään
Vaikka vapisen
Ei, sä et mitään siitä nää
Et kyyneltäkään
Vaikka pelkään
Pystyn sen peittämään
Ja sä vain peilityyntä näät
Sen alla on äkkisyvää

Murrun tietenkin
Öisin yksin piilossani tuun huutamaan
Kuolemaa apuun
Mut täällä rohkein ei oo hän
Hän, ken ei oo koskaan pelännyt
Vaan se ken ei juokse karkuun

Tämän pinnan alla on äkkisyvää
Äkkisyvää

Vaikka pelkään
Vaikka vapisen
Ei, sä et mitään siitä nää
Et kyyneltäkään
Vaikka pelkään
Pystyn sen peittämään
Ja sä vain peilityyntä näät
Sen alla on äkkisyvää
Äkkisyvää

Vaikka pelkään
Vaikka vapisen
Ei, sä et mitään siitä nää
Et kyyneltäkään

Liian kylmän viilee
Sellainen sä sanoit, että oon
Aivan liian ylpee
Mut ymmärsitkö koskaan
Et mun kovan kuoren alla
On vain herkkä sydänparka
Se helposti mut tummaan veteen vie
Mä oon käynyt siellä jo
Ja mä tiedän siellä on
Äkkisyvää
Äkkisyvää

Vaikka pelkään
Vaikka vapisen
Ei, sä et mitään siitä nää
Et kyyneltäkään
Vaikka pelkään
Pystyn sen peittämään
Ja sä vain peilityyntä näät
Sen alla on äkkisyvää
Äkkisyvää
Sen alla on äkkisyvää
Äkkisyvää

Ei kommentteja

Lähetä kommentti