lauantai 5. heinäkuuta 2014

Koiramme bilepersoonina

Joku saattaa muistaa Jos Netta, Miru ja Vilkku olisivat ihmisiä -postauksen viime vuoden tammikuulta. Nyt on vuorossa eräänlainen jatko-osa - koiriemme bilepersoonat!

Vilkku

Vilkku tietenkin löytyy jokaisesta mahdollisesta juhlasta. Usein on syytä epäillä, että sillä on maailman tarkin bilevainu, koska se ei missaa yhtäkään tilaisuutta juhlia. Jos se jää kutsutta, tunkee se itsensä kuokkavieraana paikalle. Juhlapaikassa se myös viihtyy niin pitkään, kuin juhlat kestävät.

Vilkulle ei myöskään riitä vain se, että se on juhlissa. Se on aina siellä, missä tapahtuu. Jos jostain kuuluu särkyvän lasin ääni tai jos jossain tippuu ruokaa lautaselle, on Vilkku takuuvarmasti paikalle selittelemässä tilannetta tai näennäisesti korvaamassa vahinkoja.


Miru

Miru valitsee tarkasti juhlat, joihin osallistuu, koska se ei halua tuhlata aikaansa turhanpäiväisiin lettukesteihin. Se ei koskaan kysele kutsujen perään tai kerjää mahdollisuutta päästä paikalle; se tulee vain, jos se on kutsuttu. Juhlissa se on juuri sopivan ajan ja yleensä tekee myös näyttävän sisääntulon.

Juhlien ruokapuoli on Mirulle tärkeä ja silloin se saattaa unohtaa sivistyneisyytensä. Näin ollen Mirun saattaakin löytää keittiöstä pyörimästä herkkuja nauttimassa ellei se paistattele päivää juhlien keskeisimmällä paikalla ja odota, että joku tarjoilisi sillekin. Onhan se sentään juhlien kiistaton kuningatar.


Netta

Netta ei mene minnekään, minne sitä ei ole kutsuttu ellei Vilkku yllytä. Se ei myöskään uskalla kerjätä kutsua, mutta vastapainoksi tälle se osallistuukin kaikkiin juhliin, joihin se on kutsuttu. Aivan sama, onko kyseessä jotain muodollista tai epämuodollista - Netta on siellä. Parhaimmillaan se kiitää juhlasta toiseen viettäen vain lyhyen ajan yhdessä paikassa.

Juhlissa Netta arvostaa ruokaa aivan yhtä paljon kuin rakkaat ystävänsä, joten on luonnollista, että se käy aina maistelemassa kaikkia ruokia. Tanssilattialla Nettaa harvemmin näkee; mieluummin se nojailee seinään, jos sillä ei ole jo kiire seuraavaan paikkaan.


1 kommentti