lauantai 2. marraskuuta 2013

Mätsärikausi paketissa

Tänään käytiin meidän osaltamme vuoden viimeisessä mätsärissä eli PoKSin Halloween-mätsärissä. Pukuluokka oli ajatuksissa aluksi, mutta en saanut tehtyä Netalle pukua ja se homma sitten jäi. Ensi vuonna sitten, jos silloin vain on Halloween-mätsäri, jossa on pukuluokka. Nyt oltiin vain avoimissa.

Ennen ilmoittautumista Netta veti hännän koipien väliin ja näytti vähän pelokkaalta. Yhtäkkiä treenihalli olikin mätsäriareena, jonne tuli lisää koiria. Temppujen avulla Netta kuitenkin piristyi. Bongattiin tuttuja, kuten Calle ja Axu. Itse kehät alkoivat myöhässä ja meidän kehässä oli ensin pukukilpailu ja sitten junior handler. Kun oli avointen vuoro, tuli pian meidänkin vuoro, ja kehä meni aika nopeasti, piti vain seisottaa ja juosta kerran ympäri. Meille lykättiin punainen ruusuke.

Nauhakehässä oli tuttuun tapaan seisotusta. Meidät laitettiin juoksemaan köpöttelemään pienten koirien joukkoon. Ei siis järin paljoa tilaa eikä vauhtia, jolloin Netan liikkeetkään eivät näytä niin kivoilta, mutta nyt oli näin. Kun kaikki koirat olivat juosseet kehää ympäri, seisotettiin taas paljon. Me ei tällä kertaa sijoituttu. Netta näytti kovin tyytyväiseltä ja saikin kehän jälkeen luvan kanssa tyhjentää namitaskua. Mikä voisikaan pienen ison sheltin mielestä olla mukavampaa?

Mätsäreiden osalta tämä vuosi on ollut harvinaisen tuottoisa. Ekat BIS-sijoitukset ja ekat kunnolliset sijoitukset punaisissa. 1 x SIN ei sij. ja 5 x PUN ei sij. Kaiken kaikkiaan neljätoista mätsäriä! Esiintyminenkin on ollut vaihtelevaa, välillä seisominen on ollut tylsempää ja välillä on mennyt kivemmin. Tänään Netan esiintyminen oli enemmän vain luokkaa "Ihan jees". Hallimätsärit eivät taida sen mieleen olla, mutta siedätystä sekin.

Vaikka sijoitusta toki aina mielessään toivoo, en olisi uskonut, että tällainen aika koittaa. Aika, jolloin sijoituksia tulee enemmän kuin sijoittumattomuuksia. Huh. BIS-sijoituksetkin olivat joskus vain kaukainen haave. Viime vuonna sijoituttiin kerran. Tänä vuonna meinattiin pitää taukoa, mutta ei onnistunut, ei. Kaikkiin lähialueen mätsäreihin ei myöskään päästy, kun monet olivat harmillisesti tiistaina, jolloin meillä on aina treenit.

Kehitys näiden kolmen vuoden aikana on ollut uskomaton. 46 mätsäriä ja tähän ollaan tultu. Arkajalka-Netta onkin näyttänyt esiintyjäpiirteensä. Joskus kestää vain enemmän aikaa. Tammikuussa sitten uudestaan kehäilemään, uusi vuosi, uusi mätsärikausi ja sitä rataa. 


Psst. Sivupalkissa voi myös äänestää tarvikepostauksen toteutuksesta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti