lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kaupungissa

Netta pääsi tänään käymään lenkillä Eeka-borderterrierin kanssa. Tuli joku reilu viiden kilometrin lenkki heitettyä, kun päätettiin kävellä keskustaan. Netta ohitti vastaan tulleet koirat ja ihmiset hienosti, eikä jumittanut kertaakaan paikallaan. Loppulenkistä Netta ja Eeka olivat mahasta ja tassuista hieman ravassa, joten kotona Nettaa odottikin tassujen ja mahakarvojen pyyhkiminen.



Lisää kuvia osoitteessa http://www.petsie.fi/pet.php?petid=168982&s=images&img=21672926&setid=134834. Klikkaa kuvan oikeaa reunaa päästäksesi seuraavaan kuvaan.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

It's now or never

Jännityksen vallassa suuntasin tänään Netan kanssa PoKSin hallille. Tiedossa oli agilityn hallittavuustesti, joka on läpäistävä, jos haluaa alkeiskurssille (paitsi jos on suorittanut hyväksytysti BH-kokeen tai saanut tokosta ALO 1-tuloksen). Jännitti tietysti, että miten Netta toimii.

Aluksi oli luoksepäästävyys. Testin pitäjä kiersi koirien luona. Netta meni hänen luokseen häntää heiluttaen ja antoi hyvin silitellä. Joskushan Netta on mätsärissä väistänyt tuomaria, joten tämä on ehdottomasti edistystä. Odoteltiin myös rauhassa, että kaikkien koirien luoksepäästävyys oli saatu testatuksi.

Seuraavaksi oli vuorossa seuraaminen. Meidän piti ensin mennä rinkiin. Kunkin piti vuorollaan mennä keskelle, mennä kahden koiran välistä, kiertää pari koiraa ja mennä keskikohdan kautta omalle paikalle. Aluksi piti mennä hihnassa. Tämä meni hyvin, vaikka Netta pari kertaa katsahtikin muualle. Seuraavaksi piti mennä ilman hihnaa. Sekin sujui, Netta pysyi koko ajan vieressä (mitä nyt pari kertaa katsoi muualle).

Sitten vuorossa olikin pelätty paikallaolo-osuus. Paikallaolon ja luoksetulon sai tehdä samalla kertaa, joten päätettiin tehdä niin. Jätin Netan odottamaan merkkitötterön viereen ja kävelin toiselle tötterölle, mutta melkein heti Netta sinkosi luokseni. Saimme yrittää uudestaan, mutta sama juttu toistui. Vielä oli yksi mahdollisuus: paikallaolo. Jätin Netan odottamaan ja hoin tasaisesti paikallaolokäskyä ("Oottaa!"). Kun sain luvan kutsua Netan, se sinkosi luokseni mielettömällä vauhdilla.

Testi saatiin siis kuitenkin läpi. Nyt odotetaan vielä, suosiiko arpaonni meitä ja päästäänkö jo kevään kurssille. Jos ei päästä nyt kurssille, niin syksyllä päästään. Ei auta kuin odottaa peukut pystyssä.

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Tänään oltiin Mikkelissä...

Nettaan tämä ei nyt niin paljoa liity, mutta... Tänään olin 4H:n dogsitterien kevätretkellä ja kohteenahan oli Mikkeli. Kuten arvata saattaa, ostoksia on.

Ostin Kenkäverosta avaimenperän, hintaa oli 3,80 €. Shelttiä ei löytynyt valikoimasta, mutta lyhytkarvainen collie (!!!) löytyi. Eipä kovin usein tule lyhytkarvaista collieta tuollaisista bongattua.


Mustista ja Mirristä ostin Netalle Skinneeez-flamingon (9,90 €), puolikuristavan Jokke-kaulapannan (9,95 €) ja turkoosin nylontaluttimen (5,90 €). Kuvassa taluttimen väri vähän vääristyy. Tuli käytettyä toinen Mustin ja Mirrin lahjakorteista. Jokke-panta oli alennuksessa, -50 % alkuperäisestä hinnasta.




Paluumatkalla ostin Varkauden ABC:ltä sheltti"laukun". Hintaa oli 9,90 €. Kukkaroksi tuo kai kävisi, mutta eihän tuota uskalla oikeaan käyttöön ottaa.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Koska panta...

Tänään postissa tuli Netan uusi Cara-panta. Jostain syystä panta nyt tässä kuvassa näyttää sumealta... Miten niin rakastan turkoosia?

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Suunnitelmat muuttuu

Tänään olisi alun perin ollut tarkoitus mennä PoKSin mätsäriin. Toisin kuitenkin kävi, sillä kuulemma hallilla saattaa olla kennelyskää. Eilen siellä oli agilitymöllit ja kuulemma jotkut koirat pärskyivät. Päätettiin siis suosiolla jättää mätsäri väliin, onhan noita keväämmällä vielä enemmän. Viikon päästä on tosin PoKSin agilityn hallittavuustesti, sekin voi kennelyskän kannalta olla riski, jos kennelyskää kerran on liikkeellä, muttamutta... Ei sitä testiä nyt oikein voi väliinkään jättää.

Meille ei kuulu mitään niin kovin erikoista. Tänään on koirien kynsienleikkuupäivä. Netalta ja Mirulta pitää varmaan siistiä tassukarvoja ja voi olla, että Netan korvakarvatkin pääsevät siistittäviksi. Että tällaista tänään.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Hyvää syntymäpäivää Vilkku!

Tänään on Vilkun vuoro viettää synttäreitä. Vilkullahan tulee täyteen seitsemän vuotta. En tosin tiedä, kuinka moni luulisi Vilkkua seitsemänvuotiaaksi ellei tietäisi, sen verran energinen Vilkku on. Vilkun tähänastiseen elämään on mahtunut kaikenlaista enemmän tai vähemmän mukavaa.

Pentuna Vilkku löysi pellolta pulun... Sittemmin se on muun muassa ajanut kissan puuhun, löytänyt jäniksenraatoja ja lähtenyt uimalla sorsien perään. Ihan kuin se olisi mitään sorsia kiinni saanut, ne vain lensivät kauemmaksi. Muutenkin Vilkku nauttii uimisesta, mutta on hyödyntänyt sitä karkureissuillaan. Se on uinut joen yli, uinut pienestä saaresta pois...

Kerran Vilkku siis tosiaan ui virtaavan joen (sanotaan nyt vaikka joeksi, en ole varma, onko se täydellinen nimitys) yli ja seurauksena tuli vesihäntä. Lokakuussa kun vesi on kylmää... Vilkkua ilmiselvästi harmitti, kun se ei voinut häntäänsäkään heiluttaa. Muutenkin sille tulee vesihäntä, jos se ui liian kylmässä vedessä. Taisi tosin olla kevät 2010, kun kävimme koiralenkillä läheisessä niemessä. Vilkku oli hihnassa, mutta hyppelehti jäillä. Kun se sitten molskahti puoliksi veteen, luulimme vesihännän olevan varma juttu, mutta onneksi mitään ei tullut.

Vilkku on äärimmäisen rauhallinen uimari. Niin se on ollut aina siitä asti, kun se oppi uimaan. Sille pitää tosin heitellä keppejä veteen, että se ui. Pelastusliiviä Vilkulla ei ole. Vilkkua ei varmaan saisi vedestä pois ollenkaan, jos se olisi vedessä irti ja sillä olisi pelastusliivi päällä.

Vilkku on aina ollut melkoisen terve. Vilkulle tehtiin sterilisaatio vuonna 2006 ensimmäisten juoksujen jälkeen. 2010 kesällä Vilkulle tuli eräänä päivänä huono olo. Oli kuuma päivä ja Vilkulla oli jo aamulla ilmeisesti maha sekaisin. Päivällä se oksenteli tarhaan eikä suostunut juomaan, ellei vedessä ollut kermaviiliä. Luettiin koirien kotilääkärikirjoja ja yritettiin miettiä, missä on syy. Lopulta vanhemmat veivät Vilkun eläinlääkärille. Kokeissa ei ilmennyt mitään ja Vilkku sai nahan alle nesteytystä.

Viime kesänähän kaikilla koirilla oli nenäpunkkeja. Äiti käytti Vilkun eläinlääkärillä, koska Vilkku oli pahin pärskyjä. Vilkku oli myös keväällä laihtunut, ilmeisesti se painoi noin 25 kg. Vilkulle suositeltiin jotain herkkävatsaisille koirille sopivaa Royal Canin-ruokaa. Se ei tainnut tuottaa mainittavampaa tulosta.

Nenäpunkkeihin saadun loishäätökuurin jälkeen Vilkku palasi taas normaaliin painoonsa (noin 27 kg). Ilmeisesti sillä oli matoja, näin epäili ainakin eläinlääkäri, kun rokotusten yhteydessä siitä kerroimme. Keväällä Vilkku oli kyllä saanut matolääkityksen, mutta ilmeisesti oli ollut jotain ärhäkämpiä matoja.

Vilkku ei ole karannut kertaakaan sitten 2010 syksyn. Hankimme eteiseen koiraportin, jota muistamme pitää kiinni. Kerran 2010 syksyllä Vilkku tosin onnistui saamaan kuonopantansa irti hihnasta, mutta se ei itse huomannut sitä... Joskushan Vilkku on karannut fleksin lähdettyä kädestä, joskus kuonopannan irrottua. Joskus ulko-ovi on ollut huonosti kiinni, joskus tarhan ovi auki. Onneksi karkureissut ovat nyt loppuneet (*koputtaa puuta*).

Varsinainen Vilkku-romaanihan tästä meinasi tulla, mutta omistetaan tämä päivänsankarille.

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Hyvää syntymäpäivää Miru!

Miru täyttää tänään kaksi vuotta. Onnea Mirulle ja Mirun sisaruksille - Final Fantasy's Echo Of Maestro, Final Fantasy's Especially Yours, Final Fantasy's Expect The Best, Final Fantasy's Extra Hot N'Spicy, Final Fantasy's Extreme Duudson ja Final Fantasy's Exotic Taste!

Netta ja Miru saivat tänään etsiä ensin lelua muovisen pyykkikorin alta. Netta sai tehdä kaiken työn, Mirua ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Netta livistikin keittiöstä olohuoneeseen lelu suussaan. Seuraavaksi saatiin päivän naurut, kun laitoin kaksi namia pyykkikorin alle. Netta ja Miru tyrkkivät koria yhdessä eivätkä huomanneet, että namit olivat jo tulleet pois korin alta...

torstai 8. maaliskuuta 2012

Yksi, kaksi, kolme, pelaa!

Netan juoksut ovat vihdoin ja viimein loppuneet. On tätä odotettukin. Koirat ovat nyt jo useampana päivänä päässeet yhteensä kolmelle lenkille tavanomaisen kahden lenkin sijaan. Hanki kantaa Nettaa vielä paikoitellen, muttei koko aikaa. Tänään leikkasin myös koirien kynnet. Kaikki pysyivät vuorollaan hyvin paikoillaan, tällä kertaa Netta ehkä parhaiten. Lisäksi Netta suostui äsken syömään hammashoitopuruluun. Ehkäpä niistä päästään vielä eroon!

Sitten toiseen aiheeseen. Pientä selitystä Netan aktivointipeleistä. Kuvassa ylhäällä itse tehty aktivointipeli, vasemmalla Hau-Hau Champion Gamble Box ja oikealla Nina Ottosson Dog Tornado.

Itse tehty peli on ilmeisesti Netan lemppari. Se on peli, jonka kanssa kestää pisimmän aikaa saada namit ulos. Se ei ole nimittäin niin yksinkertaista. Netallekin on hyvä olla jotain pitempiaikaista haastetta jostain lelusta.

Hau-Hau Champion Gamble Box on Netan ensimmäinen aktivointipeli. Vaikeustasoltaanhan tuo peli on 1 eli helppo. Netta osaakin pelata sitä näppärästi, joskin välillä toinen vetolaatikko luiskahtaa laatikon sisään hankalasti. Netta saa namit tuosta pois nopeasti.

Nina Ottosson Dog Tornado on ilmeisen mieluinen myöskin. En muista, että olisin joutunut neuvomaan Nettaa pelin kanssa aluksi. Näppärästi Netta pyörittelee peliä ja saa kaikki namit esiin. Kiva peli kuitenkin ja hiukan haastetta Netalle.

Seuraavaksi pitäisi varmaan hankkia joku haastavampi aktivointipeli, jotta Netta saisi pähkäillä kunnolla. Aktivointipelit kun ovat Netan mieleen. Meille saa ehdottaa haastavia aktivointipelejä, jos joku sellaisia sattuu tietämään.

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kun hanki kantaa

Nyt hanki on jo kantanut Nettaa. Mirua se tosin taitaa harmittaa, sillä Mirua itseään hanki ei kanna eikä Mirua huvita ajatus umpihangessa tarpomisesta. Netan kuvia tulee muuten edelleen useimmiten Petsieen (http://www.petsie.fi/pet.php?petid=168982&s=images), joten niitä voi katsoa sieltä, jos kuvat kiinnostavat.

Tänään koirat olivat isän kanssa iltalenkillä. Netta lähti pellolta omille teilleen (ei kuitenkaan lähtenyt kauas). Ja kas vain, pihalla juoksi rusakko. Sama rusakko oli ilmeisesti aiemmin tänään juossut talon ohi ja saanut ainakin Netan pois tolaltaan. Siinä Netta sitten kuulemma oli kulkenut rusakon jäljillä ja napsinut papanoita. Toivotaan, ettei tällainen enää toistu. Netta ei ole nimittäin aiemmin tehnyt noin.

Juoksut taitavat olla loppumassa. 18. päivä onkin tiedossa mätsäri, jonne näillä näkymin mennään. Lauantaina vietetään Mirun kaksivuotissynttäreitä ja sunnuntaina Vilkun seitsenvuotissynttäreitä. Netta täyttää vuosia vasta ensi kuussa.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Hassu shetlantilainen

Eipä tässä tämän ihmeempiä, sillä Netalla on vieläkin juoksut. Netta on tosin pakahtua ilosta, kun se saa tehdä temppuja - ja syynä on totta kai nami. Mutta mitä muuta tässä kuuluu? Ei mitään tärkeää. Mitä nyt Netta tänään söi hammashoitopuruluun (!!!). Aiemmin Netta ei ole hammashoitopuruluista välittänyt, mutta hyvä vaan, jos maistuu.
 
Eilen huomasin, että Netan kuva on Joensuun SuperKuvan näyteikkunassa lasten kuvien keskellä. Aika hauska sattuma. Nettahan siis kävi marraskuussa studiokuvissa, koska olin ollut Mirun kanssa Kolilla leirillä ja saanut sieltä alennuskupongin. Kun sitten tilattiin joitain Netan kuvia, mukana tuli kaksi lemmikkikuvauslahjakorttia. Aika hauska, että Netan kuva oli siinäkin.