maanantai 9. heinäkuuta 2012

Nomen est omen

Nimi. Nimet. Mitä kaikkia asioita liikkuukaan koiran nimien ympärillä? Mistä kukin sai nimen ja miksi? Nyt on siis luvassa yleistä höpinää meidän koiralauman nimistä ja nimien taustoista.

Aloitetaan Netasta. Miksi nimi Netta? Se on hyvä kysymys. Minulla silloin 13-15-vuotiaana lista nimistä, joista jokin sopisi sille tulevalle sheltille. Jostain kumman syystä isäni alkoi kutsua tulevaa pentua Netaksi. Siitä se nimi sitten jäikin elämään. Siitä tulevasta sheltistä tulisi Netta. Ja niinhän siitä tuli. Pentua valitessakin isä huomautti, että toinen on "enemmän Netan näköinen". Netta eli Milennas Annetta. Ilmeisesti tuo Annetta on johdettu Netasta.

Entäpä sitten Miru? Se on veljeni keksimä nimi. Mirulle ei edes ollut pitkää listaa eri nimivaihtoehtoja, vaan eipä tuo ole haitannut. Miru vain on niin.. Miru. Viralliselta nimeltään Miru on Final Fantasy's Edge Of Heaven.

Vilkun nimeä pohdittiin paljon. Minullakin olisi ollut omia ideoita, ja tietysti olisin halunnut keksimäni nimen Vilkulle. Joka tapauksessa pennun nimeä pohdittiin ja radiosta soi joku Maija Vilkkumaan kappale, jolloin minä huusin: "Maija Vilkkumaa!!" (Tulkitse: "Radio kovemmalle!!") Siitä niitä ideoita tulikin. "Maija?" äiti ehdotti. Mnjaa, ei. Nimi Vilkku hyväksyttiin enemmistön äänestämänä.

Reilut kaksi vuotta sitten menehtyi Piri, sileäkarvainen collieuros. Pirillekin olisi ollut nimi-ideoita.. Hyvä on, hyvä on, minun keksimiäni aina niin loistavia nimi-ideoita. Nimi Piri tulikin Pirin virallisesta nimestä Final Fantasy's Creative Spirit. Sekin taisi olla äidin idea, sillä "Spirit olisi ollut hankala".

Vajaat kuusi vuotta sitten edesmenneen sekarotuisen narttukoiramme nimi oli Susku. Suskun nimi tuli Suzuki-moottoripyörän mukaan. Siihen nimeen minulla ei tietenkään ollut nokan koputtamista, olihan Susku tullut taloon ennen kuin minä ja veljeni synnyimme.

Eipä näiden koirien nimissä ole paljoa yhteistä. Netta, Miru, Vilkku, eivät rimmaa keskenään. Tosin, eivätpä ole samaa rotuakaan. Toki tässä colliepuolella molempien nimissä on ollut neljä kirjainta - Piri, Miru. Sekarotuiset ovat loppuneet -ku. Se selittää, miksi Vilkkuakin on joskus vahingossa kutsuttu Suskuksi. Netan nimessä ei kuitenkaan ole yhteistä muiden koiriemme nimien kanssa. Jätetäänpä nyt tämä nimiasia tähän.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti