sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Mätsäröintiä ja lenkkeilyä

Tänään käytiin mätsärissä, joka oli Ylämyllyllä Koirakoulu Napakan uudella hallilla. Kyseessä oli siis hallin avajaistapahtuma. Netta oli pienten luokassa - numerolla 1A. Niinpä oltiin ensimmäisenä kehässä. Ensin piti mennä parin kanssa ympäri ja siinä hallin pohjassa oli joku ihana haju. Netta ikään kuin pyllähti istualleen...

Pöydällä ollessa Netta vähän arasteli tuomaria, mutta antoi kuitenkin katsoa hampaat. Sitten piti tehdä kolmio ja taas se ihana hajukohta houkutteli Nettaa pyllähtämään... Sininenhän siitä arvatenkin tuli.
Odoteltiin siinä sitten nauhakehän alkamista. Netta myös innostui leikkimään Armi-sheltin kanssa hihnassa. Hyvä, että se edes kerran innostui Armin seurasta. Leikin jälkeen tosin molempien koirien tassut olivat hallin pohjan hiekkajutussa.

Vuorossa oli nauhakehä. Piti mennä yhdessä ympäri ja sitten kaikkien oli tehtävä edestakainen liike. Hajujen maaginen maailma houkutteli taas Nettaa, joten arvatenkin pudottiin ja loput neljä jäivät kehään. Mikähän se hyvä haju hallin pohjassa oli?

Tapahtumassa sai myös kokeilla agilityesteitä, joten kokeiltiin hyppyä ja putkea. Kivasti Netta meni ainakin putkeen ja kokeilin myös putkelta hypylle muutaman kerran, joskin välillä sain Netan menemään vinoon... Joka tapauksessa agility näytti ainakin saavan Netan iloiseksi.
Mätsärin jälkeen mentiin lenkille Peikko-kleinspitzin kanssa. Nyt Netta onkin aika väsynyt, mutta eipä se ole mikään ihmekään tällaisen päivän jälkeen.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Uusi mantteli

Tänään ostin Netalle Best Friend Gear-ulkoilutakin Tokmannilta. Hintaa oli 14,50 euroa. Koko on L (selänpituus 45 cm) ja sehän passaa Netalle loistavasti. Huomenna sitten suunnataan Ylämyllylle Koirakoulu Napakan mätsäriin, saas nähdä miten käy.


sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mun täytyy olla masokisti-mielipuoli kun oon vapaaehtoisesti tässä

Niinpä niin. Vain koiraharrastuksen takia olen valmis seisoskelemaan Citymarketin parkkipaikalla kylmässä lokakuun säässä parin tunnin ajan. Vain koiraharrastuksen takia tekee edes mieli maksaa siitä, että pyörähtää kehässä hakemassa muovinauhan. Silti niihin mätsäreihin tekee mieli mennä pyörimään, eikä se edes kaduta.
Tänään oltiin siis Joensuun Agilityurheilijoiden järjestämässä mätsärissä Pilkon Citymarketin pihalla. Kävin ilmoittamassa Netan nuorten luokkaan ja sitten siirryttiin odottelemaan (ja juttelemaan tuttujen kanssa). Lopulta mätsäri ja pitkä odotus sitten alkoi siinä klo 13 aikoihin.

Oltiin numerolla 28A, mutta ei päästy vuorollamme kehään, koska parimme oli junior handler-kehässä. Piti siis jonkun aikaa odottaa, että junior handler loppui. Sitten oli yksi välistä jätetty pari, jonka toinen koira/esittäjä oli ollut junior handlerissa.

Seuraavaksi olikin jo meidän vuoromme mennä kehään. Ensin seisotettiin koiria vähän, sitten mentiin yhdessä ympäri ja sanottiin, että voin viedä Netan pöydälle sillä välin, kun tuomari tarkasteli pariamme. Pöydällä katsottiin tavalliseen tapaan hampaat, joskin Netta vähän aristi. Kopeloinnin jälkeen piti tehdä edestakainen liike. Meidän piti tehdä se vielä toiseen kertaan, koska ensimmäisellä kerralla Netta haisteli maan hajuja. Vielä oli vuorossa seisottamista, yksi kierros ympäri parin kanssa ja seisottamista. Saatiin ihme kyllä punainen nauha.

Lopulta oli nauhakehän aika. Siinä menivät ensin ympäri isot koirat ja sitten pienet koirat, mukaan lukien meidät. Sitten kaikki punaisen saaneet seisoivat siinä ja tuomari valitsi jatkoon menevät. Netta pyöri ympäri ja istui kehässä. Ei päästy jatkoon. Pakko vielä sanoa, että tämän mätsärin jälkeen sormet ja varpaat olivat aivan jäässä...

lauantai 22. lokakuuta 2011

Kuopion tuliaisia

Kävin tänään 4H:n syysretkellä. Retkellä käytiin mm. Kuopiossa Lemmikki OY:n tehtaanmyymälästä. Voisi luulla, että ostoksia olisi paljon, mutta se olisi harhaluulo. Ostin hihnan (8 €) ja Chicken Chips-nameja (3,03 €), joita oli irtomyynnissä.



maanantai 17. lokakuuta 2011

Nyt on pantashoppaajan ilon päivä

Käytiin koko perheen (ja koiralauman) voimilla Kajaanissa, jossa vietettiin yksi yö. Siellä oli Mokka-espanjanvesikoira, joka oli Netan mielestä jo hyvä tuttu. Vilkkukin oli jo nähnyt Mokan montakin kertaa aiemmin, mutta Mirulle tämä oli vasta toinen kerta. Ensimmäisen kerran Miru näki Mokan pääsiäisenä meillä.

Vilkku sähläsi, haukkui ja vinkui autossa, koska se ei ollut pitkään aikaan käynyt niin pitkällä automatkalla. Miru puolestaan ei ollut melkein koskaan ollut yötä poissa kotoa (paitsi syyskuussa Kolin leirillä), joten se oli yöllä vähän levoton. Netta esitti tottunutta matkustajaa ja makoili tyynesti turvavaljaissaan takapenkillä (mitä nyt menomatkalla oksensikin...). Netta näytti taas Kajaanissa mittailevan porttia, jonka ali se oli kesälläkin mennyt.

Netta tykkäsikin leikkiä Mokan kanssa, olihan se jo aiemminkin leikkinyt Mokan kanssa. Miru oli leikkiasiasta vähän epävarma ja yrittikin pomottaa Nettaa. Netta uskalsi leikkiessä jo hieman läpsiä Mokkaa kohti, joten se on selvästi reipastunut. Miru tyytyi juoksemaan hännänhuippuna.

Sitten otsikkoon... Tänään kävin kaupungilla ja yllättäen suuntana olivat eläinkaupat. Mustissa ja Mirrissä oli pantoja alennuksessa. Mietin todella pitkään, mitkä kaksi pantaa ostaisin - värit olivat musta, beige ja punainen. Musta ja beige veivät sitten voiton. Mustalla pannalla oli hintaa 4,95 € ja beigellä 4,45 € - alennukset ovat kiva juttu! Eläinplaneetasta ostin Hurtan vanhan malliston huomiopannan. Hintaa en muista, koska kuitti ei ole tallessa - alle kymmenen euron se meni lukiolaiskortin tuoman alennuksen ansiosta. Joka tapauksessa tuo panta oli hyvä löytö.





lauantai 15. lokakuuta 2011

Mitä tiellä tapahtuu, se tielle jää

Käytiin tänään Eekan ja Eekan omistajan kanssa pelastuskoiraradalla ja lenkillä. Nettaa ja Eekaa ei tosin huvittanut leikkiä, vaan ne kulkivat omia polkujaan. Yhteensä aikaa meni noin kaksi tuntia. Hauskaa ainakin oli muun muassa eräitä jälkiä ihmetellessä ja niistä irtosi vitsejä koko loppuillaksi. Varsinkin, kun nähtiin metsä, jossa puut olivat riveissä...



lauantai 8. lokakuuta 2011

Tunnustus

Kiitoksia Oliverille, jolta saimme tunnustuksen.

Tunnuksen saaneen pitää;
1. Kiittää tunnustuksen antajaa
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

Netan tunnustuksia
1. Vesi on inhottavaa. En halua tallata lätäköihin.
2. Tavaroita on kiva viedä ja pureskella silloin, kun muiden silmä välttää.
3. Tällä hetkellä ruokatynnyristä löytyy jotain Golden Eaglen sinisen säkin ruokaa. Toisinaan ruokana on ollut Royal Caninin Medium Adult-ruokaa.
4. Tykkään omasta pyöreästä pedistäni, jossa olen pennusta asti nukkunut. Oli täysin aiheellista tyhjentää pedin keskiosa vanusta talvella. Pedissä on myös reikiä, mutta ei se mitään. Ne tekevät siitä viihtyisän.
5. Tykkään nameista. Lenkeillä parasta hupia on hyppiä kohti namipussia, mutta valitettavasti sieltä ei ikinä tipu silloin namia. Toivoisin, että minua silloin käskettäisiin tekemään temppu, jonka jälkeen saisin namin palkakseni. Valitettavasti omistajani ei ymmärrä hyviä yrityksiä.
6. Vieraat voivat pitää minua arkana, mutta olen vain vähän varautunut. Haluan totutella tilanteeseen ennen kuin heittäydyn leikkimään esimerkiksi koirapuistossa. Valitettavasti muut eivät taida aina haluta odotella, mutta minkäs teet.
7. Mirun (ja Vilkun) sana on laki. Ja jos muut haukkuvat, minunkin pitää liittyä kuoroon. Jos vieraita tulee, haukahtelen toisinaan vielä hiljaa itsekseni.
8. Saan toisinaan toimia mallina, kun omistajani väkertää minulle pantoja. Pannat ovat kivoja, koska yleensä pääsen lenkille, kun joku ottaa pannan esille. Paitsi mallikuvauksissa.
Tunnustuksen saavat:
  1. Sofin tassunjäljillä
  2. Nannin & Fiiliksen blogi
  3. Eekan pihalla
  4. Milan blogi
  5. Nimeni on Luna
  6. Tinosheltti
Ja siitä pääsevät sitten muutkin tunnustamaan.

lauantai 1. lokakuuta 2011

Aaltojen takaa

Netalla onkin ollut tänään aktiivipäivä. Iltapäivällä käytiin Calle-lagoton kanssa lenkillä, joskaan Nettaa ei kiinnostanut leikkiä Callen kanssa. Netta totteli melkoisen mallikkaasti - ja kerjäsi Callen omistajalta nameja. Illalla suunnattiin sitten iltalenkille tarkoituksena saada auringonlaskukuvia, mutta isot aallot pelästyttivät Netan. Lisäksi Netan mielestä on maailman kamalinta kastua...