sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Katse kohti elokuuta

Nyt olisi tosiaan hyvä katsoa hieman, mitä elokuu tuo tullessaan. Silloin onkin asioita, joita pitää tehdä - ja vielä tavallista enemmän.

Tapahtumakalenteria elokuulle:
  • 2.8. Match Show, Mustin ja Mirrin piha, Joensuu
  • 9.8. Match Show, Joensuu
  • 10.8. Match Show, Joensuu
  • 13.8. Joensuu KV
  • 14.8. Joensuu KR
  • 31.8. Match Show, Joensuu ?
Lisäksi Netta pitäisi pestä ennen näyttelyä. Näyttelyn jälkeen saakin jo olla varaamassa Joen eläinlääkäriasemalta rokotusaikaa. Ei taida tulla tylsä elokuu.

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Mätsärissä - taas kerran

Tänään oltiin mätsärissä Hammaslahdella. Oltiin junnut-luokan 6A. Sitä ennen oli pitkä odotus, koska ensin arvosteltiin pennut ja tuomari oli perusteellinen. Sitten olikin jo junnujen vuoro.

Meillä oli parina suomenajokoira, joten heidät laitettiin juoksemaan edellä. Ensin mentiin kaksi kierrosta ympäri ja sitten yksittäiset jutut. Netta pääsi pöydälle. Tuomari katsoi hampaat ja tunnusteli koiraa. Sitten piti tehdä edestakainen liike ja kolmio ja sen jälkeen mennä vielä parin kanssa ympäri. Saatiin sininen nauha ja Royal Canin Maxi Junior-näytepussi.

Lopulta koitti nauhakehä aika. Siinä oli yhteensä kymmenen koiraa. Porukka jaettiin kahtia ja mentiin ensimmäisten joukossa ympäri. Sitten ympäri menivät pienemmän koirat ja kaikki pyydettiin taas kehään seisomaan. Tuomari osoitti neljä koiraa, jotka sijoitettaisiin - me oltiin siinä joukossa viimeisinä.

Vielä piti mennä ympäri ja seisottaa. Sijoituttiin Netan kanssa neljänsiksi. Palkinnoksi tuli sininen muovikassi, jossa oli vinkulelu, ilmeisesti kelluva pallolelu, kaksi Best Friendin herkkutikkua, Best Friendin rinkulapuruluupakkaus ja kolme Royal Canin Maxi Junior-näytepakkausta.


torstai 28. heinäkuuta 2011

Seisomiskuva 1 v 3 kk

Koska olen laiska, en jaksa lisätä tämän päivän kuvia koneelle. En myöskään lupaa mitään siitä, tuleeko niitä tänne blogiinkaan...

Sen sijaan seisomiskuva Netasta. Tuossa rannassa oli vähän kalteva tuo paikka, missä seisoi, mutta nyt korvat olivat kuitenkin kunnossa. Vähänlaisestihan tuota turkkia on...

Arvonnan voittaja

Arvoin nyt tässä parin postauksen takaisen arvonnan voittajan. Arvonnan tein tällä tulosautomaatilla. Ja voittaja on...

Mari & Oliver

Voittajaan otan yhteyttä sähköpostilla. Kiitos kaikille osallistuneille! 

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Mätsärissä

Tänään oltiin Netan kanssa mätsärissä Joensuussa Pilkon Citymarketin parkkipaikalla. Onneksi oltiin, sillä Netta käyttäytyi melkein kuin ei olisi sellaisessa ikinä ollut. Meinasi olla pieniä hankaluuksia päästä ilmoittautumispöydälle asti, kun Netta ei halunnut kävellä. Oltiin luokassa teinit ja numero oli 23B.

Kehässä tuomari tunnusteli ensin koirat läpi ja pyysi esittäjää näyttämään niiltä hampaat. Tämä oli mätsärin alussa selitetty sillä, että parvoa on liikkeellä. Sitten mentiin parin kanssa kaksi kierrosta ympäri. Saatiin keltainen nauha (vastaa punaista, joka normaalisti jaetaan).

Odoteltiin. Keltaisen nauhan saaneet meinattiin kutsua nauhakehään ensin, mutta asia korjattiin ja sinisen saaneet menivät sinne. Sitten oli meidän vuoro. Porukka jaettiin kahtia. Ensin mentiin pari kierrosta kehän ympäri ja sitten olivat vuorossa edestakaiset liikkeet. Edestakaisen liikkeen aikana Netta kiinnostui hajuista eikä meinannut liikkua. Sitten toinen puoli porukasta teki samat liikkeet. Piti vielä seisottaa koiria ja tuomari valitsi neljä parasta. Sitten saatiinkin lähteä jo kotiin.

Tehtiin illalla tässä äsken vielä lenkki, mutta kuvat laitan vasta huomenna. Ja muistakaahan edellisen postauksen arvonta!

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Yksi vuosi + arvonta

Nyt tässä siis on sellainen asia, että tätä Netan blogia on tullut pidettyä yksi vuosi. Postauksia on ollut välillä harvemmin ja välillä useammin, mutta tässä sitä silti ollaan ja pyritään eteenpäin tämänkin blogin kanssa. Postauksia voi edelleen tulla harvemmin tai useammin, mutta tätä blogia tulen tuskin lopettamaan. On nimittäin niin paljon helpompaa pitää koirablogia ja omaa blogia erikseen. Kiitoksia blogin lukijoille, on ollut kiva huomata, että joku lukee tätä blogia.

Tämän vuoden aikana Netta on kehittynyt valtavasti. Vielä vuosi sitten se saattoi lenkeillä jumittaa kokonaan, kun kuuli vieraiden koirien haukkuvan. Enää se ei tee niin. Eilen se meinasi aluksi jumittaa, kun vastaan tuli bichon frisé, mutta suostui kuitenkin jatkamaan kävelemistä. Netta on reipastunut tosi paljon.




Sitten toiseen asiaan. Koska tämä blogi nyt täyttää vuoden, päätin järjestää blogiarvonnan. Arvontaan voi osallistua siten, että kommentoi tätä postausta. Jos osallistutte, niin muistakaa laittaa sähköpostiosoite sille varattuun kenttään. Sähköpostiosoite ei näy muille kommentoijille, ainoastaan minulle. Sähköpostiosoitetta taas tarvitsen sitä varten, että voin kysyä siellä yhteystiedot, jotta arvonnan palkinto pääsee lähtemään postissa.

Arvontaan on aikaa osallistua 27.7. asti. 28.7. arvotaan voittaja.

Palkintona on Kaunotar ja Kulkuri-matkakuppi sekä ohut talutushihna. Matkakupin saa kätevästi taiteltua siten, että se mahtuu pienempään tilaan.


Onnea kaikille arvontaan osallistuville!

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Rantaleijona

On ollut taas aivan läkähdyttävän kuumaa. Aamulla tuli tänäänkin tehtyä lyhyempi lenkki kuin mitä normaalisti tekisi, mutta oli niin kuuma. Illalla on sitten pystynyt tekemään vähän pidempiä lenkkejä. Tässä postauksessa on pari kuvaa eiliseltä iltalenkiltä.

Eilen kuitenkin koulutin Nettaa vähän aikaa, kunnes sitä alkoi kyllästyttää. Otettiin paikallaoloa ja yhdistettiin sitä vähän "kotiagilityyn", kahteen matalaan esteeseen. Meni aika hyvin, mutta pitää jatkaa vielä treenaamista.


tiistai 19. heinäkuuta 2011

Hiekkakuoppien kuningatar, mutatassu

Eilen käytiin taas kerran hiekkakuopilla ja sain Netasta myös kuvia. Meillä on taas vieraita ja heidän kanssaan käytiin läheisessä niemessä kahlailemassa. Kannoin myös Nettaa veteen pari kertaa, joskaan en niin syvälle, että sen olisi pitänyt uida. Siitä tuli mutatassu, kun se kulki mutaisissa paikoissa. Tassut pitikin huuhdella kotona ja yritin pentushampoollamme pestä niitä. Saa nähdä, uskaltaako tätä ennen Joensuun näyttelyä pestä ollenkaan! Eihän tätä voi aina pestä ettei turkin likaa hylkivä pinta mene.

Ennen Lappeenrannan näyttelyä piti pestä kaksi kertaa - toinen kerta oli, kun Netta oli pyörinyt jossain haisevassa pellolla paria päivää ennen näyttelyä. Tässä kesälläkin piti kerran pestä - taas haisi kierittyään jossakin. Katsotaan nyt. Onko kenelläkään kokemuksia siitä, jos pesee turkkia liikaa?



maanantai 18. heinäkuuta 2011

Hiekkakuoppailua

Meillä oli viikonloppuna vieraita. Koiria lenkitettiin aika paljon läheisillä hiekkakuopilla (lue: soramontuilla, mikäli sana hiekkakuoppa kuulostaa hassulta). Eilen illalla oli myös kamera mukana, joten sain joitain hiekkakuoppakuviakin.

Toissapäivänä Nettaa ei huvittanut totella luoksetulokäskyä, koska se ei saanut palkkaa tarpeeksi usein. Omassa tyhmyydessä kun kutsuttiin luokse palkkaamatta. Eilen sitten annoin palkan joka kerta, kun se tuli luokse ja homma sujui taas entiseen malliin.

Vilkkuun pitäisi laittaa uusi Exspot-annos. Eilen lattialla oli sylkeä ja kuollut punkki. Näin tapahtui myös tämän kuun alussa ja on tapahtunut viime vuonnakin. Vilkku, punkkimagneettimme.



lauantai 16. heinäkuuta 2011

Nutrolin-kuuri alkaa

Eilen ostettiin Netalla Nutrolin-ravintoöljyä, jota aletaan antaa iltaruuan kanssa. Katsotaan nyt, jos se saisi tämän vähäturkkisen kanssa jotakin aikaan. Netan mahakarvat kun ovat nyt vielä tavallistakin vähäisemmät. Alla kuva eilisillalta, otettu tosin ensimmäisen Nutrolin-annoksen jälkeen mutta se ei haittaa mitään, koska ne vaikutukset eivät niin nopeasti sentään ala näkyä. Katsotaan nyt, otetaanko kuvaa joka viikko vai sitten ennen Joensuun näyttelyä.

torstai 14. heinäkuuta 2011

Uintiharjoittelua

Meillä on olemassa hyvin vanha koirien pelastusliivi. Se on varsin kummallisen mallinen. Sain säädettyä sen Netalle sopivaksi, mutta etuosaa piti kiinnitellä hakaneuloilla. Saa kuitenkin kelvata, kun muuten on ihan hyvä.

Menin Netan kanssa mattolaiturille ja puin sille liivin. Sitten laskin sen veteen ja yritin saada liikkumaan siellä, mutta se halusi nousta laiturille. Toistettiin juttu muutaman kerran kunnes lähdettiin kotiin. Pitää päästä kokeilemaan joskus kunnolliselle rannalle, jossa itsekin voi kahlata.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kajaanissa

Tultiin tänään takaisin Kajaanista, jossa oltiin kaksi yötä. Siellä oli sukulaisia ja espanjanvesikoira Mokka. Hulinaa oli myös melkoisesti ja Netta taitaa olla onnellinen, kun pääsi takaisin omaan kotiin ja tutulle metsälenkille leikkimään Mirun kanssa.

Sunnuntaina mentiin Kajaaniin. Netta matkusti auton takapenkillä turvavaljaissa. Kajaanissa sitten kannettiin laukut sisälle, syötiin vähän ja lähdettiin epäviralliselle uimarannalle, jonne Nettakin otettiin mukaan. Kahlasin sitten itse veteen Netan kanssa ja Netta kahlasi syvemmällä kuin aiemmin. Sitten se oli mielestään liian syvällä ja alkoi kauhoa hätäisesti rantaan. Kannettiin Netta vielä kahdesti veteen ja kannateltiin, mutta uiminen oli melko hätäistä... Pitää päästä harjoittelemaan vielä kunnolla jonnekin.

Joka päivä Netta leikki Mokan kanssa pihalla. Netta kuitenkin keksi myös varsin pian huonoja juttuja... Yritin lähteä itse kävelemällä keskustaan. Ulko-ovi oli auki ja siinä esteenä puinen levy, mutta Nettahan hyppäsi siitä yli ja juoksi perääni. Myöhemmin Netta meni pihalta portin ali ja oli kuulemma harhaillut naapurustossa... Ei kiva, onneksi mitään ei käynyt. Sisällä se silmäili myös avointa ikkunaa. Se olisi varmaan ponkaissut tuolille ja tuolilta ikkunan kautta ulos, jos silmä olisi välttänyt. Netta on nimittäin usein utelias.







Netta sai serkultani vedessä kelluvan lelun. Tätä testataan seuraavalla uintikerralla.


Nyt sitten näyttää siltä, että kuunnellaan viisaampien neuvoja ja hankintaan Nutrolin-öljyä tai jotain, että Netta ei olisi Joensuun näyttelyssä aivan karvaton muihin verrattuna. Vähäkarvainen se tosin muutenkin on. Nytpä kysytään kuitenkin vielä tarkennukseksi yhtä asiaa, jos joku osaisi vastata.
  • Kannattaako ostaa Nutrolin-öljyä, Brit Care-lohiöljyä vai Biotiini Fortea?

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kesä, eikä mitään tekemistä... vai miten se olikaan?

Voisi hakata päätä seinään näiden postausten kanssa. Mutta ei olla oikein tehty Netan kanssa mitään erikoista, mistä tarvitsisi mainita... Pitäisi tosin paikallaoloa harjoitella ja alkaa harjoitella ainakin istu-käskyä ilman käsimerkkiä. Saa nähdä, mitä tästäkin tulee.

Lisäksi Netan karvanlähtö on tässä kesällä kiihtynyt ja nyt lähtee tuppoja. Huhtikuussa kai alkoi lähteä karvaa, joko tämä kohta riittäisi? Lisäksi Netta piti viime viikolla pestä kun se pyöri jossain ällöttävässä ja nyt se näyttää vielä vähempikarvaiselta kuin oikeasti onkaan. Pitääkin taas harjata... Katsotaan, millaisessa turkissa ollaan Joensuun näyttelyissä 13. ja 14.8.

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Viikon kuulumiset

Olin itse tämän viikon maanantaista perjantaihin koiraleirillä. Nettahan ei nenäpunkkiensa vuoksi voinut osallistua, joten minulla oli leirin ajan lainassa karkeakarvainen mäyräkoira Martta.


Tänään käytiin Netan kanssa aamulenkillä. Se kesti 30 minuuttia - luulin, että se olisi kestänyt kauemmin... Myöhemmin käytin Vilkkua uimassa. Mattolaiturille ei päästy, koska jotkut pesivät siellä mattoja. Mentiin sitten paikkaan, missä mattolaituri oli aiemmin ollut. Siellä oli vähän heinikkoa, joten saa nähdä, löytyykö Vilkun turkista punkkeja.


Heittelin Vilkulle keppejä ja kiviä veteen. Välillä keppi lensi liian kauas ja Vilkku yritti itsepäisesti uida sinne asti, mutta eihän fleksi riittänyt enkä minä halunnut kastella jalkojani. Niinpä Vilkku sai tyytyä tulemaan takaisin. Tässä alla kaksi videota Vilkusta.





Lisäksi tähän loppuun heinä-elokuun suunnitelmat Netan osalta:

26.7. mätsäri Joensuussa
30.7. mätsäri Hammaslahdessa
3.8. mätsäri Joensuussa
9.8. mätsäri Joensuussa
10.8. mätsäri Joensuussa
13.8. Joensuu KV
14.8. Joensuu KR