sunnuntai 29. elokuuta 2010

Liian iso niin nuoreksi pennuksi

And here we go again... Tuli tässä joku aika sitten todettua (sillä tavallisella, että ensin punnitsee itsensä & koiran ja sitten itsensä ja miinustaa oman painon itsensä ja koiran yhteispainosta -tavalla), että Nettahan painaa seitsemän kiloa... Ja eilen kahdella viivoittimella mitaten totesin, että Netan säkäkorkeus on jo yli 35 cm. Jaa että iso pentuko? Koira on vasta nelikuinen ja jo nyt aikuisen sheltin mitoissa.

Netta on käynyt tänään kahdella kävelyllä, joten nyt sitä väsyttää ihan syystäkin. Ensi viikolla sitten toka eläinlääkärikäynti ja rokotus, minkä lisäksi ensi viikolla alkaa pentukoulukin. Se tekee kyllä Netalle hyvää.



maanantai 23. elokuuta 2010

What happened yesterday?

Eilen satoi pitkästä aikaa (no, on tänäänkin satanut). Pennut olivat pihalla ja tietysti kaivoivat kuoppaa "tarhassa" (sinne pääsee suoraan sisältä). Sitten kun menin ottamaan niitä sisälle, niin eivätkös molemmat ole ihan kurassa. Hain pyyhkeen ja lopputuloksena oli, että käärin Netan pyyhkeeseen, nostin syliin ja vein suihkuun.

Se olikin Netan eka suihkutuskokemus, jossa sitä pestään. Shampoota ei tosin tarvittu. On Netta ollut joskus mukana suihkussa, mutta ei sitä ole koskaan pesty. Suihkuttelun jälkeen se oli mitä säälittävin vettä valuva olento ja kun sain sen kuivattua ja päästin pois suihkusta, se juoksi vähän aikaa ympäriinsä. Sitten vielä harjasin sen ja palkitsin sen makkaranpalalla: oli se sen ansainnut.

Myöhemmin samana päivänä sille maistui unikin.


Sain kuulla, että ensi viikollahan se pentukoulu alkaa. Tai siis että ensi viikolla on teoriaa, jonne ei tietenkään oteta koiria mukaan ja vasta sitä seuraavalla viikolla alkavat käytännön kerrat.

lauantai 21. elokuuta 2010

Pitkät koivet, vai miten se oli?

Netta siis on tosiaan sinä vaiheessa, jolloin koira on suunnilleen pelkkiä pitkiä koipia. Nyt Netta on nukkumassa, käytin sitä tuossa joku aika sitten metsälenkillä. Pitäisi jaksaa taas kuvata sitä, mutta katsotaan nyt sitä, milloin hetii. Ensi viikolla kai alkaa sitten pentukoulu, minne suuntaa paitsi Netta, myös Miru.

Netta viihtyy yleensä ulkona, mutta jos Vilkku haukkuu, se on varma siitä, että jotain pelottavaa sattuu ja sitten se haluaa sisälle. Se leikkii vieläkin paljon Mirun kanssa ja mielistelee Vilkkua. 24. päivä Netta täyttääkin neljä kuukautta.

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Mistä on pienet sheltit tehty?

No, ainakin tällä hetkellä Netta on pelkkää pitkää koipea - ja näyttää välillä huvittavalta, kun turkkikaan ei ole saanut lisää pituutta. Vauhtia ja ääntä siinä riittää kiitettävästi - ei uskoisi, että niin pienestä koirasta voi lähteä niin iso ääni. Alla olevat kuvat on kuvattu viime viikolla - ja vasta tänään muistin siirtää ne koneelle.






lauantai 14. elokuuta 2010

Tassukarvasakset

Eilen haettiin PetNetStoren tilaus. Netalle siinä tulivat tassukarva/trimmisakset ja pienet kynsisakset. Meiltä löytyy jo yhdet pienet kynsisakset, mutta tuollaiset pienet olivat PetNetStoressa poistotarjouksessa.

Tassukarvasaksia on jo testattukin. Ne toimivat hyvin. Polkuanturoiden välissä kun kasvaa karvaa, johon voi kai talvella tulla lumipaakkuja, joten nuo sakset ovat hyvät.

tiistai 10. elokuuta 2010

Meidän koirien tarinat

Vilkku, Miru ja Nettahan eivät ole ainoat koirat, joita meillä on ollut...

Susku
Susku oli meidän eka koira. Se oli sekarotuinen. Turkissa oli enimmäkseen mustaa ja valkoista. Vanhemmiten Suskulle tuli mustia pilkkuja turkkiin, pentuna sillä ei kuulemma ollut niitä, ainoastaan selän iso musta läikkä ja pään musta alue. Susku syntyi joulukuussa 1990 (en muista nyt tarkkaa päivämäärää). Äiti ja isä päättivät kai ottaa sen eläinlääkäriltä. Susku oli vähän arka, mutta sillä oli joitain koirakavereita. Se oli kuitenkin tottelevainen, sen saattoi antaa olla pihalla ilman valvontaa. Vanhemmiten sen kuulo tosin huonontui, joten sitä alkoi olla hankalampi pitää irti lenkeillä. Se myös saattoi sisällä haukkua, että halusi ulos ja hetken kuluttua se jo ilmoitti ulkona haluavansa sisälle. 10.9.2006 Susku kuitenkin halvaantui ja se piti lopettaa.


Vilkku
11. maaliskuuta 2005 syntynyt Vilkku on sekarotuinen, isän puolelta siinä on suomenajokoiraa ja emon puolelta jämtlanninpystykorvaa. Vilkku oli pentuna todella vilkas, mutta se on rauhoittunut. Vilkku on karannut monta kertaa. Se rakastaa uimista ja juoksemista, minkä lisäksi se rakastaa myös ihmisiä. Vilkku tuli meille, koska satuimme isäni kanssa sattumalta katsomaan läheisen kaupan ilmoitustaulua, jossa oli ilmoitus niistä pennuista.

Piri
4. huhtikuuta 2007 syntynyt Piri oli lyhytkarvainen collie, väriltään tricolour. Se rakasti yli kaiken ruokaa ja myös kuolasi odottaessaan ruokakuppia. Alun perin oltiin suunniteltu lyhytkarvaisen collien ottamista eri pentueesta, haaveena blue merle-narttu. Piri oli aika rauhallinen. Noin viikkoa ennen yksivuotissyntymäpäiväänsä se oli yön yli metsässä, koska se. Kerran se myös söi särkylääkkeitä, mutta se selvisi siitä. Se kävi joissain mätsäreissä ja yhdessä näyttelyssä (oli liian iso, mutta täydelliset korvat). Se oli minun kanssani koiraleirillä kolme kertaa. 12. helmikuuta tänä vuonna se jäi auton alle.

Miru
Miru syntyi 11.3.2010. Miruhan siis on pina-collie (asiaa olenkin jo selittänyt täällä). Mirun emo on edesmenneen Pirin sisko. Miru päädyttiin ottamaan, kun kävi ilmi, että se oli pina-collie, tai sitten meille olisi ehkä saattanut tulla muu koira siitä pentueesta. Nyt on jo vaikea kuvitella, ettei oltaisi otettu Mirua. Miru on aika rauhallinen.

Netta
Netta, 24.4.2010 syntynyt blogin päätähti, on siis shetlanninlammaskoira, joka on väriltään soopeli. Netasta täällä on niin paljoan asiaa (ja tuleekin olemaan) että ei kannata selitellä enempää. Vuonna 2008, kun käytimme edesmennyttä Piriä mätsärissä, keksin sen jälkeen haluavani sheltin. No, se päätös piti ja vähitellen aloin ostaa koiran tavaroita. Netta on siis se koira, mitä on pisimpään harkittu ;)

lauantai 7. elokuuta 2010

Hauhau siellä, hauhau täällä

Tänään käytin Nettaa pienellä metsälenkillä. Voi että se on iloinen, kun näkee hihnan ja pannan. Se alkaa hyppiä silkasta innostuksesta.

Ostin tänään Netalle säästöpakkauksen Hau-Hau Champion-kevytrullia Citymarketista, niitä on 20 kappaletta paketissa ja hinta oli kai 7.90 euroa.

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kuvia koirulaisista

Pariin päivään ei ole taas tullut postattua, mutta nyt pari päivää sitten otettuja kuvia koirista. Aluksi kuvia pihalta ja sittemmin pentujen lenkiltä.













tiistai 3. elokuuta 2010

Eka eläinlääkärikäynti

Netta kävi eilen ekaa kertaa eläinlääkärillä. Tai siis, onhan eläinlääkäri tarkastanut sen kun se oli pikkupentu, mutta eilen joka tapauksessa mentiin eläinlääkärille ja Netta sai rokotuksen. Noin kuukauden päästä sitten seuraava. Netta-ressukkaa vähän pelotti aluksi, mutta Miru oli onneksi henkisenä tukena. Miru vaati taitavasti itselleen herkkuja, kun Netta sai rokotuksen jälkeen herkkuja.

Netta muuten myös punnittiin. Painoi 5.9 kg... No, kun punnitsin sen itse kotona, sain n. 6 kg ja kun itse yritin saada sitä pysymään eläinlääkärin vaa'alla, se näytti aluksi 4.8 kg mutta kun se pysyi paikallaan (pienellä avustuksella) niin tulokseksi saatiin 5.9 kg. Ja luin Wikipediasta, että aikuisen sheltin paino on n. 6-7 kg. Hyvää vauhtia ollaan ohittamassa sitä, vai?